
in reteta originala, marocanii de obicei folosesc ficat de oaie. eu am pus de vita, ca asta gasesc pe piata de aici. prin urmare se taie ficatul (500 g) in cuburi potrivit de mari, se toaca 3 ardei grasi, 1 catel de usturoi, 2 cepe mari, 250 g rosioare, 1 bucatica de ghimbir si se piseaza in mojar 1 lg de chimion (cumin - a nu se confunda cu chimenul !


intr-o tigaie cu 2 Lg de ulei se prajeste putin ficatul la foc potrivit si apoi se da deoparte pe o farfurie

in acelasi ulei se soteaza citeva minute legumele si se condimenteaza cu ghimbir, chimion, sare si piper dupa gust

se adauga rosiile + 2 dl suc de rosii si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 10-12'

cind sosul e gata, iar aromele incep sa gidile placut nasucul


ficatul m'chermla se serveste cald, presarat cu frunze de coriandru tocate (cui nu-i place, poate pune patrunjel verde) si linga o garnitura de orez fiert - sa aveti pofta asa cum am avut si noi !


